Zondag op Torcello en Burano

Illustratie

Zondag varen wij per vaporetto naar het eiland Torcello . Redelijk rustig. In een aangenaam najaarszonnetje bekijken wij de Basilica di Santa Maria Assunta met zijn fraaie mozaïeken en schilderwerken uit de Venetiaans-Byzantijnse school van de 12e eeuw, en de kerk van Santa Fosca.

De lunch wordt genuttigd in een restaurant waarin zich ook een bruiloftsmaal voltrekt. De verleiding om een dansje te maken op de live muziek zou groot zijn geweest als die ons maar voldoende aangenaam in de oren had geklonken.
Illustratie

Het visserseiland Burano mag niet worden gemist, er wordt nog met de hand kant gemaakt.Na terugkomst in de stad zijn wij te gast bij de voorzitter van het Nederland Venetië Comité, Bernard Aikema, die ons de plannen voor nieuwe restauratie activiteiten vertelt; er is nog veel te doen! Het volgende project is de restauratie van de de beschilderde achterzijde van het grote altaarstuk in de Tarasiokapel.

Illustratie

Het volgende project is de restauratie van de reliekenkast, de beschilderde achterzijde van het grote altaarstuk in de Tarasiokapel.


Illustratie

Wij besluiten deze dag met een stijlvol concert door de Interpreti Veneziani in de overweldigende bovenzaal van de Scuola Grande di San Rocco.
Cellist Davide Amiado steelt de show met zijn spel en ietwat overmatige motoriek.

Lees verder over de maandag