Donderdag, onze laatste, trekken wij naar de wijk Cannaregio. Wij bezoeken er het Laboratori della Misericordia, waar ons de kneepjes van het restauratiewerk en het daaraan ten grondslag liggende onderzoek worden getoond.



Illustratie

Vervolgens bezoeken wij de Madonna dell'Orto, met veel werken van Tintoretto.




Illustratie

Wij verblijven in een wat mistige sfeer ( het weer slaat om) in deze zeer rustige wijk, lopen door het Ghetto met zijn indrukwekkende monument van de Litouwse kunstenaar Blatas ter nagedachtenis aan de Venetiaanse slachtoffers van de Holocaust en keren terug naar het centrum, waar ieder zijn persoonlijke memorabilia aan deze leerzame en verrijkende reis op eigen wijze aanvult.





Illustratie

In de avond zijn wij te gast op een afscheidsdiner bij oud-bestuurslid Joanita Green en haar echtgenoot Steven in hun smaakvol ingerichte appartement in een ander deel van het Palazzo Mocenigo. Dat is ook de gelegenheid om de waardering van de gruppo voor de enorme inzet en charmante begeleiding door Jeanne en haar echtgenoot Leo tot uitdrukking te brengen.







Illustratie


Vaarwel, Venetië, dank voor deze schitterende week!

Vrijdag: er is een landelijke staking van overheid en openbaar vervoer, alles een beetje ontregeld. Na een laatste voettocht langs schilderachtige kanaaltjes en liefelijke plaatsen nemen wij afscheid van deze parel van het Europese culturele erfgoed. Een met moeite gecharterde watertaxi brengt ons over de inmiddels woelige baren terug naar het vliegveld. Vaarwel, Venetië, dank voor deze schitterende week!

Marius & Lidwien Enthoven - Kolfschoten